Január legelején egy rakás új információ szivárgott ki a Research in Motion készülő újdonságairól, így többek közt a Torch a Storm és a Curve családok lehetséges továbbfejlesztési irányairól. A CrackBerry most hozzájutott egy a RIM által készített prezentációhoz, mely a CDMA-s BlackBerryk megjelenési ütemterve mellett betekintést enged olyan technológiai részletekbe, melyekről eddig nem esett szó.

Az első érdekességek a harmadik negyedévben szerepelnek a roadmapben, így feltűnik többek közt a Monaco, ami a spekulációk szerint a Storm 3 márkanevet kaphatja majd (bár állítólag ez még nem eldöntött), valamint a Montana, ami a QWERTY-s érintökejilezős hibrid CDMA-változatának a kódneve (a GSM-variánst Dakotának hívják). A harmadik negyedév végén érkezhet a CDMA-s új Curve, a Sedona (a GSM változat kódneve Apollo), év végén, jövő év elején pedig egy vadonatúj, eddig teljesen ismeretlen típus, a Malibu, mely az első teljes érintőkijelzős modell kehet a Curve családban.

Akinek hiányérzete van, jól jár az agya, a Torch 2 valóban hiányzik a térképről, vagyis a modellből vagy egyáltalán nem készül CDMA-s változat, vagy csak később, a jövő évben dobják piacra. Ne feledjétek, hogy ez a CDMA-régió ütemterve, a GSM-változatok rendszerint valamivel előbb kerülnek piacra.

Az első készülékspecifikus dia a Monacóról lebbenti fel a fátylat: a nem végleges specifikációk alapján most már azt is tudjuk biztosan, hogy az új BlackBerryk processzorát a Qualcomm gyártja majd, emellett az új full touch BlackBerry is vékony lesz (legalábbis az eddigi modellekhez képes) - a mobil vastagsága mindössze 11,5 milliméter.

Bár sokan kételkedtünk benne, immár a sokadik kiszivárgott képet/diát látjuk a Montana-ról, illetve a Daktáról, ami egy touch-QWERTY hibrid Bold lesz, és a jelek szerint ez lesz egyben az eddigi legvékonyabb BlackBerry, mindössze 10,5 milliméteres vastagságával. A kiszivárgott információk szerint a 2,8 hüvelykes kapacitív érintőkijelző felbontása 640x480 pixel lesz. Sweet!

A végén a Curve család két új tagjáról érdemes egy-egy dia keretén belül megemlékeznünk. Utóbbiról, a Maliburól még egyáltalán nem hallottunk, a 3,25 hüvelykes érintőkijelzővel felvértezett full touch BlackBerry lehet az első középkategóriás érintős telefon a RIM választékában. Kérdés, hogy mindez nálunk mikor kerülhet a boltok polcaira.

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása