A BlackBerry platform nem egy kifejezetten játékra termett okostelefon-rendszer, ezt nagyjából jól látni a játékok felhozatalából, valamint általában az App World struktúrájából. A RIM okostelefonjaira készült játékok többnyire inkább a logikai, vagy a puzzle kategóriába tartoznak, esetleg a reflexeket vagy a kézügyességet teszik próbára minimálgrafika mellett.

Ma minden mobilos játék ősatyját, a Snake-et szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, mely természetesen létezik BlackBerrykre is. A program, mely a '90-es évek végén a Nokia-felhasználók körében úgy terjesztette az ízületi gyulladást, mint valami világjárvány, egyszerű mégis nagyszerű, mi több ma is éppúgy el lehet ütni vele az időt, mint egy évtizede.

A RIM platformjára több Snake-átirat is készült, a legnépszerűbb mind közül a Smart Apps műhelyéből került ki. A csapat kígyós játékának két nappal ezelőtt jelent meg a legfrissebb, 6.0-s verziója, mely a tekintélyes verziószám ellenére továbbra is egyszerű, mint a faék, viszont ingyenes és bármelyik BlackBerryvel kompatibilis (OS 4.3-tól felfelé).

A Snake letölthető az App Worldről.