Az okostelefonokra - legyen szó szinte bármilyen platformról - máig az egyik legnépszerűbb alkalmazás-kategória az időjós app, ami különböző látványos, illetve kevésbé látványos módon, pontosan, vagy kevésbé pontosan tájékoztatja a telefon tulajdonosát arról, hogy milyen idő várható a napokban, illetve aktuálisan milyen az idő a tartózkodási helyén (ha éppen nem tud valamiért kinézni az illető az ablakon). Vannak olyan időjós alkalmazások, amik esőcseppeket letörlő ablaktörlő animációjával kápráztatnak, és vannal egyszerű, szöveges tájékoztatásra épülő programok.

A Bellshare által fejlesztett BerryWeather valahol a kettő közt helyezkedik el, sokan ezért nem minden alap nélkül a legnépszerűbb időjós-programnak tartják. A BlackBerry okostelefonokra fejlesztett szoftver alapvetően jól teljesíti, amit ígér: szépen elrendezett grafikus felületen tájékoztat az időjárási paraméterekről, emellett a kijelzőn lévő ikonsorban, vagy akár a teljes kijelzőt elfoglaló háttérképben is adatokat szolgáltat az aktuális helyzetről.

A BerryWeather (az App Worldben BeWeather néven fut) emellett a GPS-koordináták alapján is képes belőni a tartózkodási helyünket, és mintegy 72 ezer mérési pontból kap adatokat, naponta folyamatosan a Weather Underground szolgáltatáson keresztül.

Akit érdekel a program, ma öt dollárral olcsóbban megveheti a MobiHand alkalmazás-piacterein (például itt, vagy itt), jó hír ezzel együtt, hogy aki nem akar fizetni a programért, az egy szerényebb tudású, ingyenes változatot is letölthet, mely egy hét helyett csak öt napra nyújt előrejelzést, valamint hiányzik belőle többek közt a hurrikán-előrejelzési funkció - mondjuk erről azt gondoljuk mi magyarok egész könnyen le tudunk mondani.

süti beállítások módosítása