Úgy látszik a PlayBookkal kapcsolatban egyre-másra érik egymást a pletykák, majd azok cáfolatai. Most éppen a megjelenési idő kapcsán alakult ki kisebb vita, konkrétan arról, hogy a kanadaiak tabletje megjelenik-e időben, vagy nem. A BGR nemrég saját forrásaira hivatkozva állította, lesz egy kis csúszás, így az eredetileg tervezett, márciusi időpont helyett április 10-én rajtol a PlayBook, ami lássuk be, már csak azért is furcsa időpont, tekintve, hogy vasárnapi dátumról van szó.

A RIM angol vezetője, Steven Bates tegnap cáfolta a BGR értesüléseit, kijelentve, hogy a PlayBook időben, azaz márciusban a boltokba kerül az Egyesült Államokban, a második negyedévben pedig Európában is. Bates hozzátette, hogy Anglia speciális helyzetben lévén az európai piacok közül elsőként kapja majd meg a PlayBookot. Konkrét megjelenési időpont persze most sincs, sem az USA-ra, sem Európára, ráadásul az árak sem ismertek még, a következő hetekben minden bizonnyal érkezik erről bejelentés a RIM-től.

Az időzítés és az ár meglehetősen fontos tényező lehet, a legnagyobb riválisnak számító iPad 2 március végére ugyanis már több tucatnyi piacon kapható lesz, ráadásul jönnek fel az androidos riválisok - ezt kell a RIM-nek ellensúlyoznia valahogy a tabletjével. Lényeg, hogy a következő egy-két hónap rendkívül izgalmas lesz, remélhetőleg mi is meg tudunk kaparintani egy PlayBookot az európai megjelenést követően nem sokkal.

Via Pocket-lint.

Címkék: rim playbook tablet
süti beállítások módosítása