Újabb képek és kiszivárgott infók láttak napvilágot a RIM készülő full-touch BlackBerryjéről, mely Monaco/Monza kódnéven fut jelenleg, és állítólag nem Storm márkanéven kerül a boltokba hamarosan. Bár egyes hírek szerint a próbagyártás sikertelen volt és a projektet törölték, ennek némileg ellentmondani látszik a BGR legújabb leakje (ne feledjük, hogy a BGR korábban számos RIM-mel kapcsolatos leak forrása volt, az infóikból eddig gyakorlatilag minden bejött).

A Monaco/Monza (előbbi a CDMA, utóbbi a GSM változat kódneve) a RIM tervei szerint egy kifejezetten szexi érintőkijelzős okostelefon lesz, mely amellett, hogy megpróbálja megőrizni az eddigi hagyományokat, próbál a populárisabb szegmens felé nyitni. Ez a Stormmal nem sikerült a RIM-nek, az újdonság ezért várhatóan nem is Storm márkanéven jelenik meg (jóllehet korábban olyan híreket is lehetett hallani, hogy Storm 3 lesz a neve), és hiányozni fog belőle a SurePress is.

A mobil már az új, 6.1-es OS-t fogja futtatni, aminek a felületéről a kiszivárgott képeknek köszönhetően újabb benyomásokat kaphatunk (wow, színes ikonok a menükben?), emellett 1,2 GHz-es CPU-t kap majd. A mobil 3,7 hüvelykes, 800x48 pixeles kijelzővel lesz ellátva, és az eddigi BlackBerrykhez képest meglehetősen kecses formát kap (mindössze 11,5 milliméter lesz a vastagsága).

A legfrissebb infók szerint a BlackBerry Touch, vagy nevezzék bárhogyan, a májusi BlackBerry World idején debütálhat, akárcsak a RIM többi, idénre tervezett újdonsága.

Via BGR.

süti beállítások módosítása