Joggal merülhet fel a kérdés mindenkiben, hogy a RIM szoftverfejlesztői mégis miért nem tudtak natív alkalmazástámogatást kínálni a PlayBookhoz a premierre, hiszen az egy dolog, hogy a külsősök nem kaptak időben hardvert, meg fejlesztői eszközöket, de a gyártótól azért elvárná az ember, hogy a BlackBerryken is népszerű appokat átportolja az új termékre.

Így számunkra érthetetlen, hogy miért nem készült natív Facebook- vagy Twitter app a PlayBookhoz a rajtra, de említhetnénk még más, népszerű RIM-alkalmazásokat (például BlackBerry Traffic/Travel). Oké, hogy ezek egy része valamilyen szinten PIM-kötöttséggel bír, meg a social media platformokat jól lehet használni a böngészőn keresztül is, dehát akkor tényleg csináljunk egy hordozható böngészőt, aztán nem kell ide semmiféle app, mert ott a Flash meg a HTML5, meg más webes platformok, amivel mind elbír a PlayBook böngészője, azt' levan a gond.

A PIM-támogatás bekapcsolásával alighanem változni fog a helyzet, azt legalábbis biztosan tudni, hogy BlackBerry Messenger lesz a PlayBookra, már csak azért is, mert a RIM chatszolgáltatását (jelenleg) nem lehet a weben keresztül használni. Hogy mi lesz a többivel, így lesz-e és ha igen mikor natív Facebook app a PlayBookra, azt egyelőre nem tudni, remélhetőleg azért a RIM alkalmazás-programozói előbb-utóbb meglátják a PlayBookban rejlő lehetőségeket, és - akárcsak az okostelefonok esetében - olyan appokkal állnak majd elő, amelyek iránymutatóak lehetnek a fejlesztői közösség számára.

süti beállítások módosítása