Érdekes fiaskóra derítettek fényt a korai PlayBook-tulajdonosok a legújabb, 1.0.3-as rendszerszoftver telepítése után: többen jelezték, hogy a tabletjük akkumulátora a megszokottnál jóval gyorsabban lemerül a frissítés után. Persze az efféle panaszokat nem árt fenntartásokkal kezelni, a reklamáló userek nagy száma azonban már a RIM-et is magyarázatra késztette.

Mondjuk elég vicces magyarázattal szolgáltak a kanadaiak, akik lényegében elismerték a problémát, hozzátéve, hogy ez elsősorban azoknál jelentkezik, akik nem fogadták el a BlackBerry Video Chat alkalmazás végfelhasználói licencszerződését (End User Agreement). Jó mi? - tekintve, hogy a userek nagy része valószínűleg még sosem használta az appot, aligha volt alkalma arra, hogy bármilyen licencmegállapodást elolvasson (ilyesmire amúgy is a pszichopaták képesek csak).

A RIM emellett azt is elárulja a hibabulletinben, hogy az új OS-sel az akkumulátor "paraméterei" megváltoztak (hogy miért és hogyan, arról természetszerűen nincs információ), aki újra normális akkus üzemidőt akar, az először is fogadja el a fentebb is említett licencmegállapodást, majd végezzen el néhány teljes kisütés-feltöltés ciklust.

Bármennyire is érdekel a RIM tabletje, az ilyen afférok miatt azt mondom, teszteljék csak az amerikaik a PlayBookot, mire itthon is lehet majd kapni a kütyüt, addigra remélhetőleg nem kell szembesülnie senkinek hasonlóan nonszensz problémával.

süti beállítások módosítása