Jó, igazság szerint van már Skype a BlackBerrykre, de egyelőre csak a Verizon Wireless ügyfelek használhatják a tengerentúlon, emellett natív klienssel nem érhetők el a Skype VoIP-szolgáltatások a platformon. A kérdés most az, lesz-e olyan Skype-kliens végre a BlackBerrykre, amely minden szolgáltató összes készülékén fut.

A költőinek tűnő kérdés azután merült fel egyesekben, hogy a Microsoft bejelentette, megvásárolja a Skype-ot potom 8,5 milliárd dollárért, és mivel a redmondiak újabban egész jóban vannak a RIM-mel, könnyen elképzelhető, hogy a korlátozást feloldják.

A teóriában mondjuk kétségtelenül van ráció, hiszen a Verizon-féle Skype bizonyítja, hogy technikai akadálya nincs annak, hogy a kliens fusson a BlackBerryken, más kérdés, hogy továbbra sem teljesen tiszta, hogy a jelenleg is élő korlátozást miért kellett bevezetni - talán a RIM így próbálta megőrizni a jó viszonyát a szolgáltatókkal, akik nem csak a készülékeit, hanem a szolgáltatásait is értékesítik.

Mindenesetre egyelőre azt sem tudni, pontosan mi a szándéka a Microsoftnak a Skype-pal, lehet, hogy az egészet integrálják a Windows Live-ba úgy ahogy van, lehet hogy bezárják és sóval hintik be a helyét - ki tudja? Valószínűleg értesülünk róla még az idén, ha valami jelentős változtatást fontolgatnak Ballmerék.

Kösz HGy-nek a tippért!

süti beállítások módosítása