A RIM ma közölte, hogy az egyik New York-i kerületi bíróságon részvényesek keresetet nyújtottak be a cég ellen, mert szerintük a vállalat vezetése 2010. december 16. és 2011. április 28. közt megtévesztő információkat tett közzé a cég anyagi helyzetét illetően.

A hír nagyjából eddig tart, a Reuters sem szentel neki sokkal több teret, illetve még természetesen közli a kanadaiak álláspontját, akik nyilván "minden jogi eszközzel" megvédik álláspontjukat. Namost, azért akárhogy nézzük, ez azért elég ritkán fordult eddig elő az iparágban, a részvényesek eddig legfeljebb a cégvezetést zavarták haza, de hogy kvázi elmaradt hasznot követeljenek a vállalaton, arra nemigen volt eddig példa.

A két időpont egyébként nem vaktában lett kijelölve, a cég tavaly decemberben adta ki ugyanis harmadik negyedéves üzleti jelentését, melyben szokás szerint a következő negyedéves prognózisát is közzé tette. Telt-múlt az idő, márciusban kiadták a jelentést, majd április végén a cég közölte, hogy a részvényenkénti eredmény az előre jelzett 1,47-1,55 dollár helyett 1,30-1,37 dollárt ér csak el a most zárult első negyedévben.

Persze a RIM részvényesei nem csak ezért lehetnek elégedetlenek: a cég okostelefon-piaci részesedése kitartóan csökken, olyannyira, hogy egyes elemzők szerint a kanadaiak gyakorlatilag már fel is adták a kommersz piacot.

Reméljük azért nem így lesz, és összeszedik magukat ott Waterlooban. Ja, és persze sok sikert a perhez, győzzön a jobbik!

Ha szeretnél értesülni a BlackBerrykkel kapcsolatos új hírekről, információkról, valamint szívesen megosztanád tapasztalataidat más tulajokkal, netán segítséget kérnél tőlük, csatlakozz Te is a BerryBlog Facebook-csoportjához! Garantáljuk, hogy senki nem fogja megbánni!

Címkék: részvény rim
süti beállítások módosítása