Múlt hétfőn, miközben a Telenor árlistájának a frissítését vártuk, teljesen lemaradtuk róla, hogy a Vodafone árlistájába is bekerült a BlackBerry 9780, vagyis az új Bold, és a BlackBerry 9800, azaz a Torch. Most, hogy mindhárom hazai szolgáltatónál lehet kapni a legalább az utóbbit, csináltunk egy kis árösszehasonlítást, ami persze nem reprezentatív, és nem feltétlenül alkalmas messzemenő következtetések levonására, de azért nagyjábóli képet ad arról, ki mennyiért adja a BlackBerryket. A listába bekerült a Curve 3G is, hogy a középkategória is képviseltesse magát.

Az összehasonlítások során az előfizetéses ajánlatoknál azokat az árakat vettük figyelembe, melyeket a vállalt tarifacsomagtól függetlenül, tarifahűség nélkül, de két év szolgáltatói hűség mellett kínálnak a cégek, a kártyás ajánlatoknál pedig azok kerültek be a Vodafone és a T-Mobile részéről, melyek lebeszélhetőséget is tartalmaznak. Minden esetben bruttó árakról van szó, melyek a grafikonok készítésének idején (2011.05.29) voltak érvényesek.

Kattints tovább a részletekért!

Azt gondoljuk, hogy pusztán a fenti metodika alapján kalkulált árak tekintetében világos, hogy a T-Mobile az előfizetéses konstrukciókat tekintve mindhárom készülék esetében kedvezőbb árral jutalmazza hűséges vásárlóit, mint két másik riválisa. A legnagyobb szakadék érdekes módon a Curve 3G esetében tapasztalható, ezt a T-Mobile-tól 25 ezer forinttal olcsóbban be lehet szerezni akár a legolcsóbb tarifával is, mint a Vodafone-tól.

A feltöltőkártyás ajánlatoknál aztán eltűnik ez a nagy különbség, olyannyira, hogy a BlackBerry Torch VitaMAX-szal olcsóbb is, mint Dominóban, más kérdés, hogy alighanem kevés vásárlónak vonzó feltöltőkártyás csomagban egy BlackBerry, nem beszélve arról, hogy pre-paid SIM-re BIS sem aktiválható a magyar szolgáltatóknál. És hogy mi van a Telenornál? Legalább már kapható náluk is a Torch, ennek is lehet örülni.

Mielőtt valaki hiányolná őket, a listából direkt hiányoznak a különféle GSM-boltok és magánimportőrök árai, ezúttal csak a szolgáltatók kínálatára koncentráltunk, mivel a két beszerzési forrás több okból sem hasonlítható össze.

Jó vásárlást kívánunk mindenkinek, bárhol is veszi a telefonját!

Ha szeretnél értesülni a BlackBerrykkel kapcsolatos új hírekről, információkról, valamint szívesen megosztanád tapasztalataidat más tulajokkal, netán segítséget kérnél tőlük, csatlakozz Te is a BerryBlog Facebook-csoportjához! Garantáljuk, hogy senki nem fogja megbánni!

süti beállítások módosítása