A RIM felsővezetése nemrég úgy nyilatkozott, hogy még idén hét új BlackBerry lát majd napvilágot, ezek közül eddig egyet jelentettek be hivatalosan, szóval meglehetősen sűrű harmadik-negyedik negyedévnek néznek elébe a kanadaiak. Egyre több jel utal arra, hogy a hét újdonság közt a Bold 9900 mellett lesz legalább mégegy érintőkijelzős-QWERTY hibrid, szintén Bold márkanéven.

A BlackBerry 9790, vagy kódnevén Bellagio annyira rejtélyes holmi, hogy még a tűzhöz igazán közel álló források is csak vonogatják a vállukat a hallatán. Pedig a 9790 alapvetően illik abba a szegmentációs politikába, amit a RIM az utóbbi időben követett, gondoljunk csak az itthon nem kapható Bold 9650-re.

A készülékről most néhány új bemutatóvideó látott napvilágot, vagyis most már szinte biztos, hogy nem kamu a 9790. A videók kapcsán egy érdekességet mindenképpen felfedezhetünk a telefonon: az eddig megszokott gyakorlattal ellentétben a RIM a készülék alján helyezi el a microUSB csatlakozót. Ezt leszámítva a telefon alapvetően a régebbi Bold, tehát a 9700/9780 vonalat követi formavilágát tekintve, és vélhetően az ára is inkább ezekhez, mintsem a csúcskategóriát jelentő 9900-hoz fog közelíteni.

Megjelenési időről egyelőre semmi infó, de azért mi már most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre: nektek bejön ez a kialakítás, vagy inkább fizetnétek többet a 9900-ért?

Via CrackBerry.

Címkék: blackberry bold 9790
süti beállítások módosítása