Vannak olyan országok a világon, ahol a kormányzati szektorban az informatikai közbeszerzések során nem csak a termék hype-faktorát veszik figyelembe, hanem azt is, hogy a kütyühöz adott esetben ne lehessen olyan könnyen kívülről hozzáférni. Ilyen ország az USA, ahol csak a többfokozatú, és meglehetősen szigorú Federal Information Processing Standard, azaz FIPS megfelelőség után veheti kézbe az eszközt a szenátor, intézményvezető, vagy akár maga az elnök.

A RIM múlt héten jelentette be, hogy a PlayBook a tabletek közül a világon elsőként és mindeddig egyedüliként megkapta a FIPS 140-2 kriptográfiai certifikációt, vagyis a tablet adatvédelmi mechanizmusán még Sandra Bullock sem tudna áttörni, pedig a Hálózat csapdájában óta tudjuk, hogy ő aztán tényleg mindenhová "bejut".

A certifikáció elnyerése egyébként nem csak kormányzati, hanem újabb (nagy)vállalati megrendeléseket eredményezhet a PlayBook számára, hiszen a vállalati szektorban is elvárás a biztonság, még akkor is, ha az alkalmazottak nagy része a cool-faktort fontosabbnak tartja, mint a cége adatainak a védelmét.

És ezzel végre talán Obama is kaphat egy PlayBookot a BlackBerryje mellé.

Címkék: playbook fips
süti beállítások módosítása