A RIM ezekben az órákban hivatalosan is bejelentette a BlackBerry termékcsalád legújabb tagjait, melyekről az ezt megelőző időszakban tömegével érkeztek a különféle nem hivatalos információk innen-onnan. Itt a három Torch, vagyis a 9810, a 9850 és a 9860.

A három most bejelentett újdonságból nálunk kettő, a 9810 és a 9860 releváns, a 9850 ugyanis egy CDMA változat (éppúgy, mint a BlackBerry 9930), vagyis a hazai mobilhálózatokkal nem kompatibilis. Ahogy azt reggel már megírtuk, mindhárom most bejelentett újdonság Torch márkanéven kerül forgalomba, a régi Torch-csal együtt így immár négytagú a család - ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajtuk. Mi azért megpróbáljuk.

Kezdjük a legegyszerűbbel, a 9810-es Torch-csal, mely tulajdonképpen a Torch 2, más kérdés, hogy a 2-es számot a RIM nem használja, vagyis a régi és az új modell a típusszám alapján különböztethető meg egymástól. Ahogy azt eddig is sejteni, vagy tudni lehetett, a 9810 elsősorban a nagyobb felbontású kijelzőt (480x640 pixel), erősebb processzor (1,2 GHz, GPU-val) és több memóriát (768 MB RAM, 8 GB flash háttértár) tekintve különbözik az elődjétől. Meg új a hátlapja.

A többi Torch modellért kattints tovább!

Az igazi móka csak most következik, ugyanis a 9860-at, illetve a 9850-et is Torchnak hívja a RIM, a Storm termékvonalnak ezzel tehát annyi, láthatóan nem akarja erőltetni a termékcsapat azt, ami korábban nem ment. Hogy ezúttal menni fog-e azt még nem tudni, az új full érintőkijelzős Torch azonban ígéretes masinának tűnik, 3,7 hüvelykes, 800x480 pixeles kijelzőjével, és szintén 1,2 GHz-es processzorával (a memória terén a felállás hasonlít a 9810-hez, azt leszámítva, hogy a beépített flash háttértár mérete itt csak 4 GB lesz).

Az újdonságokon természetesen OS7 fut majd, ami nem keverendő össze azzal az operációs rendszerrel, melyet a PlayBookon futó BlackBerry Tablet OS alapjául szolgáló QNX-re fog építeni a RIM. Az új rendszer alapvetően a régi Java-alapú környezetre épít, csak színesebb ikonokkal, és néhány fancy újdonsággal (OpenGL-támogatás, digitális iránytű kezelése).

Még egy fontos információ a bejelentés kapcsán: a most bemutatott három új modell még augusztusban megjelenik az első szolgáltatóknál, a RIM azonban történetének eddigi legnagyobb szabású termékbevezetésére készül, így az újdonságok világszerte 225 mobilszolgáltató több mint 500 certifikációs programjában szerepelnek, illetve szerepeltek.

A kanadaiak egyébként hét új BlackBerryt ígértek idénre, ebből ötöt már bejelentettek (BlackBerry 9900, 9930, 9810, 9850 és 9860), azaz maradt még kettő - nem nehéz kitalálni, hogy ezek alighanem az új Curve-ök lesznek majd. Hogy mikor? Ne legyetek telhetetlenek, örüljetek a mostani bejelentésnek!

süti beállítások módosítása