Nem győzzük kapkodni a fejünket: még nem is kaphatók az első OS7-es BlackBerryk, máris a következő generációról, a QNX-alapú újdonságokról érkeznek a pletykák. A BGR által megszellőztetett, belsős forrásból származó információk szerint a RIM - ahogy arra számítani lehetett korábban - már a jövő év elején piacra dobja az első QNX-es újdonságokat. Mielőtt még valaki szoftverfrissítésben reménykedik, az a hír járja, hogy a most érkező OS7-es újdonságokon nem fut majd a QNX-alapú OS. Ennyit az időtálló befektetések és a mobiltelefonok relációjáról.

Az új, QNX-es BlackBerryt állítólag Coltnak hívják majd, típusszáma még nincs, de nagyon reméljük, hogy a RIM egyszer, s mindenkorra leszámol ezzel a lassan követhetetlenné váló modellszámozással, tízezer felé menni mégiscsak necces lenne már. Ami azt illeti, a Colt megjelenéséig hátra lévő fél évben piszok kemény munka vár a kanadai tervezőkre, nem is elsősorban az operációs rendszer, hanem a kiszolgálókörnyezet, vagyis a BES kapcsán - a jelenlegi BES-verzió ugyanis az új OS-t egyáltalán nem támogatja.

Jöttek még olyan kósza híresztelések, hogy a Colt állítólag nem kétmagos processzorral lesz majd ellátva, ami szerintünk annyira nem fájó hír, ha az OS-t jól optimalizálják, nem lesz belőle probléma, más kérdés, hogy Mike Lazaridis kétmagos CPU-kkal szerelt "szupertelefonokat" ígért még az év elején.

Meglátjuk, mi lesz ebből, reméljük a rajt simán fog menni - ha már úgyis egy pisztolyról nevezik el az első QNX-es fecskét.

Címkék: blackberry qnx colt

süti beállítások módosítása