Az idei BBM Hackathlon (kötetlenebb konferencia-szerűség fejlesztőknek és más szakembereknek) egyik - legalábbis számunkra - legérdekesebb előadását Pete Nofelt, a foursquare közösségi hely- és élménymegosztó alkalmazást fejlesztő cég vezető fejlesztője tartotta. Nofelt az itthon egyelőre még jócskán a felfutási szakaszban lévő szolgáltatás BlackBerry-felhasználóiról osztott meg érdekes információkat a közönséggel.

Az előadás szerint az összes mobilos foursquare-felhasználó 30 százaléka (!) BlackBerryvel nyomul, az aktív felhasználói kör pedig sokkal erősebb BlackBerryn, mint bármely más platformon. A jelek szerint a RIM jó lóra tett az alkalmazások BBM-integrációjával, hiszen mióta a foursquare a BlackBerry Messenger 6-os verziójának megjelenésével összekapcsolódott a közösségi rendszerrel, az új regisztrációk száma meghaladja mind az Android, mind az iOS platform mutatóit.

A történet számomra abból a szempontból mindenképpen érdekes, hogy éppen a napokban beszélgettem egy magyar szakemberrel a dotdot.hu hazai foursquare-aggregátor oldaltól, aki valamelyest rálát ezeknek a statisztikáknak a honi vetületére. Az illető nem túl meglepő módon elmondta, hogy a BlackBerryvel foursquare-ezők száma itthon gyakorlatilag a béka segge alatt van, az Android pedig abszolút tarol.

Ha növelni szeretnéd a BlackBerrysek itthoni foursquare-táborát, az alkalmazást elérheted az App World webstore-ból, illetve letöltheted az alábbi QR-kód beszkennelésével. Nincs más hátra, kezdődhet az ismerősök és a badge-ek gyűjtése!

süti beállítások módosítása