Sokat írtunk már nektek az új BlackBerrykről, a Bold 9900-ről, meg a két Torchról, illetve aki eljött a hét eleji sörözésre, kézbe is tudta venni az újdonságok egy részét. Az új telefonokat Amerikában és Nagy-Britanniában már meg is lehet vásárolni, de mindeddig nemigen jött arról hír, mi újság errefelé, Európa keletebbik - de nem feltétlenül naposabb oldalán.

Alapvetően továbbra is két forrásból lehet hozzájutni itthon BlackBerrykhez, a magánimport, vagy hivatalos import útján az országba kerülő mobilok árusítása várhatóan már ebben a hónapban megkezdődhet. Az árakról itt nehéz korrekt képet adni, de úgy tudjuk, hogy az egyik hivatalos importőr nagyjából bruttó 150 ezer forintért listázza a Bold 9900-at az értékesítőknek fenntartott webáruházában. A másik két modell (Torch 9810 és 9860) áráról és megjelenéséről ezeken a csatornákon egyelőre nincs hír.

Az sem marad idén új BlackBerry nélkül, aki szolgáltatótól szeret telefont vásárolni, bár eddig csak a T-Mobile esetében kaptunk nem hivatalos visszajelzést arról, hogy a Bold 9900-at biztosan árulni fogja idén az operátor. A pontos időpontot egyelőre homály fedi, de biztos, hogy még egy kicsit türelemmel kell lenniük az azonnali birtoklási vággyal küzdőknek, hiszen a csúcsmodell legkorábban várhatóan szeptember végén, október elején rajtolhat el a magyar T-Mobile-nál. A Vodafone és a Telenor ezen a téren általában küzd némi lemaradással, de van rá esély, hogy még karácsony előtt frissül a két vetélytárs BlackBerry-kínálata is.

Az új mobilok piaci bevezetése egyébként sokkal gyorsabban zajlik, mint az eddigi készülékeknél, az első Torch esetében például - állítólag szoftveres problémák miatt - fél évet kellet várni a világpremierhez képest a magyarországi szolgáltatói megjelenésre. Az OS7-es modelleknél a RIM nagyobb hangsúlyt fektetett a validációs program kiterjesztésére, a mobilszolgáltatóknál hónapok óta tesztelik a szakemberek a telefonokat, és úgy tudjuk, az OS7-es mobilok bevezetéshez technikailag már minden készen is áll.

Úgyhogy nincs más hátra, drukkolunk, hogy a kamionok mielőbb ideérjenek velük.

süti beállítások módosítása