A BlackBerry platform állítólag nem egy alkalmazás-paradicsom, mind fejlesztői, mind felhasználói oldalról is látszik - utóbbi kapcsán hétfőn indítottunk egy felmérést a BerryBlog Facebook-oldalán, amire ugyan nem érkezett eget rengetően sok válasz, de annyi elég, hogy nagyjábóli képet kapjunk a BerryBlog-olvasók telepítési, illetve használati hajlandóságáról.

A felmérés egyszerű volt, arra kellett válaszolni, hány külső fejlesztésű alkalmazást használsz rendszeresen a telefonodon. A válaszadók közül senki nem jelölte be a nullát, ami jó hír, és a "nem tudom" válasz sem kapott szavazatot (kicsit megkönnyebültünk azért), vagyis - statisztikai alapon legalábbis - mindenkinek van legalább egy third party app a telefonján.

A megkérdezett felhasználók többsége, valamivel több mint 55 százaléka állította, hogy 5-10 alkalmazást használ rendszeresen a telefonjával, 23 százalék tíznél több, és kicsivel kevesebben ötnél kevesebb appot szednek elő napi, heti rendszerességgel - előbbiek az igazi hardcore felhasználók, az utóbbiakat vélhetően kevésbé izgatják az alkalmazások a platformon.

A szavazás eredménye különösebben nem lepett meg minket, mivel a kulcsfontosságú appok egy része eleve nem érhető el itthon, az igazán nagy húzónevekből nem sok marad - Beweather, BeBuzz (kötelező mindkettő), esetleg hírolvasók, rendszerkiegészítő alkalmazások. Jó látni viszont, hogy a userek majd negyede tíznél is több appot futtat a BlackBerryjén, miközben egyes vélemények szerint összesen nincs ennyi használható alkalmazás ezen a platformon.

Kíváncsiak lennénk rá, hogy hogyan viszonyultok a fizetős appokhoz, úgyhogy legközelebb erről fogunk titeket kérdezni, addig is köszönjük, hogy erre a kérdésünkre válaszoltatok!

A BerryBlog statisztikai elemző csoportja.

süti beállítások módosítása