Erre igazán nem kellett sokat várni: A RIM tegnap az előzetes várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy zenemegosztó szolgáltatással bővíti saját közösségi platformját, a BlackBerry Messengert.

A szolgáltatás neve BBM Music lesz, a lényege pedig nagyjából annyiból áll, hogy az 50 kedvenc zeneszámunkat megoszthatjuk a BBM-es ismerőseinkkel, akik szintén megoszthatják velünk a kedvenc zenéiket, ezzel végeredményben egy hatalmas közösségi zeneparadicsommá változtatva a BlackBerryket. Az ötlet - ha beválik - sokat hozhat a RIM konyhájára.

A BBM Music nagyjából 45 millió BlackBerry Messenger felhasználóra támaszkodhat, a szolgáltatás pedig alapos löketet adhat a platformnak, hiszen minél több BBM-es kapcsolata van valakinek, lényegében annál nagyobb zenetárat érhet el. Így tűnnek majd fel az érdekkapcsolatok, akik csak a zenéinket akarják, az intellektusunkra nem kíváncsiak.

Nem mintha nagyon fenyegetné a magyarokat, hogy a BBM Music révén zenék tömegeit érik majd el, hiszen a BBM felhasználók száma itthon eleve meglehetősen mérsékelt szintet mutat, másrészt a havi 5 dollárba kerülő szolgáltatás hazánkban nem lesz elérhető, és ki tudja, valaha fog-e ez változni.

Aki ettől függetlenül bízik a RIM, a kiadók és a jogvédők irgalmasságában, látogasson el erre az oldalra, és iratkozzon fel az értesítési listára.

süti beállítások módosítása