A Research in Motion megerősítette, hogy az ősszel ismét frissíti internetes ökoszisztémáját, a BlackBerry Internet Service szolgátlatást. A 4.1-es verziót elérő platform frissítése három lépcsőben, különböző régiókra lebontva zajlik majd - először az ázsiai térségben frissítik a szervereket szeptember 10-én, majd Európa következik szeptember 23-án, végül október 10-én az Atlanti-óceán nyugati partjára is megérkezik az upgrade.

A BIS-E 4.1-es frissítés több olyan újítást hoz, melyek megkönnyítik egyebek mellett a migrációt, valamint a nagyobb csatolmányokkal ellátott e-mailek kezelését. Így az OS7-es készülékek a frissítés után akár 11 megabájtos csatolmányok letöltésére és megnyitására is képesek lesznek, a SIM-kártya cseréje elméletileg semmilyen fennakadást nem okoz majd a rendszer működésében, valamint új account regisztrálásakor az e-mail postafiókban található utolsó 20 levelet utólag kikézbesíti a készülékre a rendszer, így nem a nulláról kell felvenni a fonalat.

Egyelőre egy árva szó nincs a BlackBerry ID szerves integrációjáról a login rendszerbe, holott az OS7-es készülékeknél a BlackBerry ID nélkül létrehozása vagy a meglévő felhasználói név és jelszó páros használata nélkül már nem is lehet használni a levelezőrendszert.

A folyamat kapcsán számítani lehet esetleges fennakadásokra, így az a BIS felhasználó, aki a 26-i hétvégén a levelek kézbesítésével bármiféle problémát tapasztal, tudja be a frissítésnek, és legyen türelemmel, legkésőbb egy-két nap után ilyenkor helyreáll a szolgáltatás.


Vegyél részt Te is a BerryBlog első fotópályázatán! Részletek, nevezési határidők és nyeremények az alábbi blogposztban!

süti beállítások módosítása