A héten írtunk róla, hogy a RIM a PlayBook gyenge szereplését az előzetes bejelentés szerint árcsökkentéssel próbálja kompenzálni, de akkor még csak az egyik kanadai mobilszolgáltató akciózott saját dolgozói körében (ez így mintegy ötezer embert érint).

Úgy tűnik, az akció kezd lassan kigyűrűzni a belső, dolgozói promóciók köréből, így a Walmart áruházlánc (szintén Kanadában) is szép csendben megfelezte a legolcsóbb PlayBook árát, vagyis a 16 gigabájt memóriával ellátott példányhoz 499 dollár helyett 249 dollárért lehet hozzájutni.

A leárazásnak köszönhetően remélhetőleg csökkenni fog a hatalmas, felhalmozott PlayBook-raktárkészlet: belső, iparági pletykák szerint a RIM raktáraiban hegyekben áll az eladatlan tablet, a kütyüt gyártó tajvani Quantánál ezért vissza is fogták a termelési volument a napokban.

Kíváncsian várjuk, hogy a PlayBook ára ezek után más országokban, régiókban változik-e, így például szívesen látnánk egy európai árcsökkentést is - féláron az angol vagy német webshopokból megrendelve jobban hangzik az üzlet, nem igaz?

Mondjuk ezek után végképp nem lennénk annak a helyében, aki elsők közt csapott le a holmira, nem elég, hogy egy félkész terméket kapott, de még kétszer többet is fizetett érte...

Via MobileSyrup.

süti beállítások módosítása