Nem áll túl jól mostanában az egyik legnagyobb független alkalmazás-piactér, a MobiHand szénája. A hét évvel ezelőtt alapított cég állítólag csődközelbe került, és már nem tudja kifizetni a szerződött alkalmazás-fejlesztőket - az anyagi nehézségek hátterében a hivatalos indoklás szerint a megerősödött konkurencia áll.


Alkalmazások a CrackBerryn a MobiHand jóvoltából - már nem sokáig?

A MobiHand, és a hozzá tartozó, affiliate-programban csatlakozó alkalmazás-áruházak (mint például a CrakcBerry szoftverboltja) éppúgy BlackBerry appokat árulnak, mint a RIM saját alkalmazás-piactere, az App World, bár a választék és az árak helyenként különböznek. A hivatalos gyártói piactereknek alternatívát kínáló MobiHand valójában csak addig volt igazi alternatíva, míg az alkalmazások csak szűkebb rétegekhez jutottak el, vagyis például nekünk, magyaroknak egészen idén január végéig, amikor is végre itthon is megnyílt az App World.

Az alternatív webáruház-cégnek egyébként androidos és symbianes ága is van, ezeket feltételezhetően éppúgy a megszűnés fenyegeti, mint a BlackBerrykre szakosodott áruházakat. 

süti beállítások módosítása