A múlt héten a Vodafone újonnan megnyílt mintaáruházának megnyitójáról szállítottunk nektek érdekes információkat - az ilyen megnyitókon általában minden nagyon szép és nagyon jó, a szürke hétköznapok (mint amilyen a mai is) azonban olykor egészen más fényben tüntetik fel a helyet. Ezért inkognitóban visszalátogattunk ma a Smart Store-ba, hogy a BlackBerrykről tegyünk fel mindenféle kényes kérdést, és megtekintsük a választékot.

Kezdjük az utóbbival! A megnyitó óta bővült, illetve módosult az üzlet választéka, legalábbis ami a BlackBerryket érinti, így van már a pulton 9900-as Bold és 9360-as Curve is, igaz, utóbbinak még nincs ára. Meg most már meg lehet nyomkodni a PlayBookot is.

Ami az üzletet magát illeti, az elég tágas eladótérben minden vevőre - így ránk is - átlag két eladó jutott hétfőn kora délután. Minden eladó egy tablettel a kezében feszít, a hozzánk érkező srácok (nevezzük őket mondjuk Dávidnak és Norbinak) is a kütyüre szegezték tekintetüket, ha az árakkal kapcsolatban érdeklődtünk. A shopról tudni kell, hogy nincsenek hagyományos ügyfélhívó pultok, a szerződéseket kábé ott kötik meg, ahol éppen van hely (jellemzően a sarokban lévő, kávéháznak berendezett helyen).

Először is szeretnénk eloszlatni azt az általános vélekedést, miszerint a szolgáltatóknál azt sem tudják, a BlackBerryket eszik-e vagy isszák, mert Dávid és Norbi eléggé ott voltak a szeren, igaz minket inkább a szolgáltatás érdekelt, nem konkrétan a készülékek. Így egyikük szépen elmondta nekünk, hogy a BlackBerry-szolgáltatás bizony többletköltségeket fog okozni (legalábbis még egy rövid ideig), viszont cserébe a BlackBerryknél jobb célhardver levelezésre nincs. 

A roaming kapcsán már nem voltak olyan felkészültek a fiúk, hiszen nem ajánlottak a múlt héten bejelentette MobilWeb Napijegy és Hetijegy szolgáltatásokat, pedig ezek abból a szempontból egyedülállóak a hazai palettán, hogy a benne foglalt forgalmat BlackBerry APN-nel is fel lehet használni.

A srácokat mintegy jutalomjátékként odarángattuk a tabletekhez is, és ártatlan képpel mondtuk nekik, hogy hallottuk, hogy van BlackBerry tablet is, tudnának-e egy olyant mutatni. Tudtak, a PlayBookról azt is megmondták, hogy ez bizony nem androidos tablet, és bár árat ők sem tudtak kibányászni a kezükben lévő Galaxy Tabból (amúgy feltűnt, hogy amíg az egyikük beszélt velünk, addig a másik folyamatosan a tabletet taperelolta), azt elmondták, hogy jó drága lesz, mert hát ez egy BlackBerry. 

Az eladók tudták azt is, hogy a PlayBookban nincs 3G, mire frappánsan felajánlottuk, hogy veszünk egy 9900-at és egy PlayBookot némi kedvezményért cserébe. Felvették az adatainkat, majd értesítenek.

Várjuk.

Kösz a képeket Andrásnak és a Vodafone-nak!

Részletek a Smart Store-ról: http://vodafonesmartstore.hu/

süti beállítások módosítása