Jövőre csaknem minden drágább lesz az áfaemelésnek köszönhetően, ez szerintem egyikőtöknek sem különösebb újdonság - így drágábbak lesznek a mobilszolgáltatások is, beleértve a lakossági, kisüzleti BlackBerry Internet Service (BIS) megoldásokat is. Alább összefoglaljuk a BlackBerryseket közvetlenül érintő áremeléseket - szerencsére azért nem kell drámai változásra számítani.

A T-Mobile január 1-től kemény 30 forinttal emeli meg a BlackBerry Instant e-mailnek nevezett szolgáltatás havi díját, így 2100 helyett 2130 forintba kerül majd az opció. Ha van mellette más mobilnet-csomag, a kedvezményes ár 1100 forintról 1115 forintra nő - tehát az áfaemelésnél kisebb mértékben nőnek felfelé az árak a magentásoknál.

A Telenor szintén 30 forintos áremelést hajt végre január 1-től, így 2070-ről 2100 forintra nő a havi díja a BlackBerry Internet Solutionnek, változatlan tartalom mellett.

A Vodafone-nál eddig is horror áron adták a BlackBerry Mobil Email névre keresztelt szolgáltatást, és eztán is horror áron adják majd - vagyis a BIS ára nem változik a Vodánál az év elejétől, marad éppúgy 2900, mint most. Többen kérdeztétek, hogy mi a helyzet a Mátrix tarifákba integrált BIS adatforgalommal, ezzel kapcsolatban folyamatosan próbálunk valami infót kicsikarni a szolgáltatóból, kis türelmeteket kérjük.

Az opciók melletti tarifák havi díja és a percdíjak ennél jóval nagyobb mértékben emelkedhetnek, erről elvileg mindenki kell kapjon értesítőt a szolgáltatójától.

Címkék: bis áremelés