A zord tél hamar elillant, máris itt volt a március, az év harmadik hónapja, mely szintén újabb BlackBerryvel kedveskedett a magyarországi rajongók számára. Ekkor került itthon piacra a szolgáltatóknál a méltán népszerű BlackBerry 9780, elsőként a T-Mobile-nál.

Márciusban is kiszivárgott egy BlackBerry megjelenési ütemterv, ez már ráadásul a GSM-régióra, azon belül is a T-Mobile-ra vonatkozott elsősorban. Itt a Dakotávak, vagyis a 9900-zal még május-júniusra kalkuláltak, az Apollo, azaz a 9360 pedig az eredeti tervek szerint valamikor július-augusztusban került volna a boltokba a magenta szolgáltatónál (Amerikában, tegyük gyorsan hozzá).

A március kétségtelenül egyik legnagyobb durranása volt a BlackBerryk őrző-védő alkalmazásának, a BlackBerry Protectnek a megjelenése. Erről az appról sokat írtunk már, nagy kedvelői is vagyunk, hiszen biztonságot és kényelmet nyújt a nehéz napokon, pont mint egy intim betét. Ha hozzátesszük, hogy a Protect használata ingyenes, tényleg a tavasz egyik legkellemesebb meglepetéseként említhetjük.

Szintén márciust írtunk, amikor a RIM bejelentette, hogy április 19-én kezdi meg a PlayBook forgalmazását Észak-Amerikában. Azt is elárulta a cég, hogy három változat kerül forgalomba eleinte a tabletből, vagyis lesz egy 16, egy 32 és egy 64 GB memóriával ellátott példány. Ez egyébként azóta sem változott, nem úgy, mint az árak.

Nem feledkeztünk ám meg róla, hogy márciusban jelent meg a BerryBlog eddigi legolvasottabb cikke, mely a BlackBerry 9780-as hasonlítja össze a BlackBerry 9800-zal. 

A hónap BB-celebje Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlésért felelős elnökhelyettese volt, ezzel is megmutatva, hogy a BlackBerry tökös srácok tökös telefonja.

süti beállítások módosítása