Július rövidke hónapnak számított a BerryBlognál, elhúztunk nyaralni, ezért az első héten nem nagyon tudtunk a bloggal foglalkozni, meg a BlackBerryt sem nyomkodtuk olyan intenzíven, mint egyébként szoktuk. Részben ezért, részben pedig azért, mert tegnap kimaradt egy napi-havi összefoglaló, most összevonjuk a júliust az augusztussal, felidézve a két legmelegebb nyári hónap történéseit itt a téli hidegben.

Július volt az a hónap, amikor először lehetett hallani a RIM saját, közösségi alapú zenemegosztó szolgáltatásáról, a BBM Musicról, mely a több tízmillió felhasználóval rendelkező BlackBerry Messengerre építve próbál vonzó, platformfüggő megoldást kínálni, elsősorban fiataloknak.

A PlayBook ekkor már hónapok óta piaocn volt, és lassan körvonalazódott, hogy ebből nem lesz sikersztori, viszont júliusban megjelent hozzá az 1.0.7-es rendszerfrissítés, ami számunkra azért bír különösen nagy fontossággal, mivel ez volt az első olyan update, melyen magyar nyelvű lokalizáció is volt.

Az év hetedik hónapjában a RIM fejlesztőcsapata nagy nehezen elkészült végre a Facebook kliens jelenleg is futó, 2.0-s főverziójával, ami az interfészt tekintve számos ponton megújult, és úgy összességében sokkal használhatóbb lett, mint valaha. A Facebook mellett frissült a BBM is, megjelent a 6-os verzió a csevegőprogramból.

A hónap BB-celebje Eric Schmidt Google-vezér volt. Kíváncsiak vagyunk, vajon még mindig BlackBerryt használ-e.

Az augusztus új készülékek bejelentésével kezdődött, a RIM közölte, hogy hamarosan piacra kerül az új Torch termékcsalád, amiből Európában a 9810 és a 9860 a releváns. Egyébként ha már itt tartunk, éppen augusztusban - csak éppen 2010-ben - jelentette be a RIM az első Torchot, a 9800-at.

Augusztusban már felröppentek az első pletykák arról is, hogy milyen lesz a RIM új generációs BlackBerry-termékcsaládja, mely a BlackBerry OS helyett immár a PlayBooknál is használt QNX-re épül majd. Így többek közt kiszivárgott, hogy az első QNX-es BlackBerry Colt kódnéven érkezhet majd - azóta ezt állítólag megváltoztatták, és inkább Londonnak hívják az újdonságot. Megjegyzem, akkor még 2012. elejére tették a megjelenést.

Ebben a hónapban tartottuk meg a BerryBlog első találkáját, melyen több olvasó is ott volt, emellett a mobilszolgáltatóktól és internetes újságoktól is érkeztek emberek. Nagyon jó hangulatú kis este volt, nemrég, december közepén megismételtük. A BerryBlog emellett augusztus közepén Facebook kommentelési lehetőséggel gazdagodott.

Az augusztus az új termékbejelentések hónapja volt, hiszen az új Curve termékcsalád is ebben a hónapban mutatkozott be, pontosabban Curve 9350/60/70-es típusokat leplezte le a RIM, a teljes érintőkijelzős variánsra tovább kellett várni. A cég bejelentette a BBM Music szolgáltatást is.

Augusztusban a BerryBlog megmérettetett a Goldenblog 2011 versenyen is, ahol hála Nektek, a nyolcadik helyezést értük el a közönségszavazáson. Azért ez nagy dolog, nélkületek nem jöhetett volna össze.

A hónap BB-celebje Michael Phelps világklasszis úszó volt.

süti beállítások módosítása