Lassan vége az évnek, itt az októberi összefoglaló, ez már-már olyan közeli időszak, hogy még most is élénken él az emlékeinkben, nem feltétlenül pozitív élmények társításával. De kezdjük inkább a jó dolgokkal, hiszen nálunk volt a hónap elején a BlackBerry 9360, amiről alapvetően továbbra is csak jókat tudunk elmondani, ráadásul elvileg most már mindhárom mobilszolgáltatónál kapni a telefont, egész megfizethető áron.

Bár a RIM-hez sok köze nincs, ebben a hónapban a mobilipar hírei közé egy szomorú aktualitás is bekerült: október elején elhunyt Steve Jobs, aki a szakmára jelentős befolyással bíró kevés cégvezetők egyike volt. Még mindig köszönjük neki az iPhone-t, és az iPadet.

Október 10-én aztán elkezdődött a RIM fennállásának eddigi legnehezebb pár napja, ezen a napon omlottak ugyanis össze a vállalat által Európában üzemeltetett szolgáltatás-szerverek. A kálvária végül három napon keresztül tartott, utána ünnepelt az egész világ, de legalábbis a BlackBerryt használó fele mindenképpen.

Nem sokkal később a RIM sűrű elnézések közepette felajánlotta, hogy egy száz dollár összértékű alkalmazáscsomaggal kárpótol mindenkit, akit érintett a leállás (és eléri az App Worldöt). Éppen tegnap szóltunk, hogy ezeket az appokat már csak szombatig lehet elérni, utána megszűnik a lehetőség, szóval siessetek!

Ebben a hónapban volt a DevCon Americas is, a RIM fejlesztői konferenciája, ahol bemutatkozott a BBX, mint márkanév, ezen kívül sok bréking infót nem hallhattunk. Aztán a BBX kapcsán máris jelentkezett egy cég, hogy a márkanevet ők már jóval korábban bejegyezték a platformfüggetlen programozási nyelvükhöz. Később aztán bármilyen meglepő is, de igazuk lett.

A hónapra a koronát végül az tette fel, hogy a RIM hivatalosan is bejelentette: az eredetileg a DevConra várt új PlayBook OS, mely a 2.0-s verziószámot viseli, és egy csomó hiányosságot pótol az eredeti változatból, csak jövő februárban jelenik meg.

A hónap végén többen azt a véleményt hangoztatták, hogy a RIM-en ezek után csak a csoda segíthet, az októberi BB-celeb éppen ezért stílszerűen Uri Geller parafenomén lett. 

süti beállítások módosítása