Korábban talán említettük, hogy van egy kémünk a RIM egyik hazai gyártósorainál, aki időről-időre ellát minket szupertitkos infókkal a készülő újdonságokkal kapcsolatban, így talán mindenkinél előbb értesíthetünk benneteket arról, hogy az új BlackBerry modellek hol állnak a gyártófázisban. Tegnap újabb információhoz jutottunk hozzá részben már termelés alatt lévő, valamint az új, még gyártásba sem kerül modellekről.

A tiszaújvárosi madarak most éppen azt csiripelik, hogy a gyártósorokon már készülnek az első bordó színű BlackBerry Torch modellek AZERTY és QWERTY billentyűzettel (a fehér színű modellek gyártása korábban elkezdődött, az angol Vodafone már fel is vesz rájuk előrendelést). Ami ennél talán csöppnyit lényegesebb: az informátorunk szerint hamarosan indul a Monaco kódnevű készülék, vagyis a Storm 3 gyártása, állítólag jelenleg a gyártás beindítását készítik elő.

Az alapján, amit eddig tudni lehet róla, a Storm 3 egy elsősorban jobb kijelzővel és erősebb processzorral felszerelt full-touch BlackBerry lesz, melynek ha mostanában indul a gyártása, komoly esély van rá, hogy még az első negyedév végén, netán a másodki negyedév elején a boltokba kerül - feltéve, hogy nem próbagyártásról van szó.

Kudos az infókért! A Jabil gyáráról készült fotót Tóth Balázs (index.hu) készítette.

Hónapok óta keringenek a pletykák az interneten arról, hogy a RIM rövidesen búcsút inthet egyik legnagyobb beszállítójának, a Marvellnek. A szilíciumlapkákat gyártó amerikai cégről annyit érdemes tudni, hogy gyakorlatilag az összes manapság kapható BlackBerryben az ő processzoruk dolgozik (legalábbis a nálunk kapható változatokban), ám egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy ez a korszak hamarosan lezárulhat.

A pletykákat és találgatásokat az idei CES lendítette fel ismét, ahol a Texas Instruments hivatalosan is elismerte, hogy korábban beszállítói szerződést kötött a RIM-mel, melynek értelmében a cég készíti a PlayBook kétmagos processzorát. A 45 nanométeres gyártástechnológiával készülő OMAP 4430-ról jelenleg az tudható, hogy két ARM Cortex-A9 processzormagot tartalmaz, melyek 1 GHz-en dolgoznak majd, masszív számítási teljesítménnyel ruházva fel a tabletet.

Múlt héten kiszivárgott, hogy elkezdődött egy új generációs Curve-széria próbagyártása a RIM-nél - az Apollo kódnéven futó projekt alapvetően nem szakít gyökeresen az eddigi hagyományokkal, vagyis ez is egy QWERTY-s telefon lesz (hogy milyen típusszámmal kerül forgalomba, arról egyelőre nem szól a fáma). Amiért az Apollo igazán különleges lehet, az a valamelyes átszabott, kissé ráncfelvarrt dizájn, melynek része az is, hogy a RIM mérnökeinek végre sikerült alkotniuk egy igazán végkony BlackBerryt.

Tegnapelőtt egy kicsit a csajok kedvében jártunk, amikor megmutattuk Christiano Ronaldót egy szál fürdőnadrágban és egy BlackBerry Bolddal a kezében, így úgy illik, hogy ma kicsit kompenzáljon az erősebbik nem. Mai rendhagyó BlackBerry-celebünk a bájos Olivia Wilde, vagyis közismertebb nevén Dr. House tizenhármasa (itt mondjuk éppen a Tront promózta), aki a CES-en maga is kipróbálta a RIM hamarosan debütáló tabletjét, a PlayBookot.

Oliviáról készült egy videó is a CES idején, midőn meglátogatta a RIM standját, ahol egyebek mellett arra kérte a nézőket, hogy kövessék őt Twitteren. Egy ilyen kérésnek mi sem tudtunk ellenállni, itt a hölgy profilja, hátha jól jön néhány magyar követő is: http://twitter.com/#!/oliviawilde

Újfent friss hírek érkeztek a RIM első kagylóforma QWERTY-s okostelefonjáról, a BlackBerry Style-ról. A 9670-es típusszámmal tavaly ősszel forgalomba került készülék újabb országban lesz kapható hamarosan: a RIM nemrég megállapodást kötött az indiai Reliance Communications-szel és a Tata Indicommal a telefon forgalmazásáról.

Mindez sajnos a számunkra továbbra sem kecsegtet semmi jóval, a fenti két szolgáltató ugyanis éppúgy CDMA-hálózatot üzemeltet, mint a legnagyobb tengerentúli partnernek számító Sprint Nextel, vagyis a Style-nak továbbra sincs GSM-hálózatokkal kompatibilis variánsa. Egyelőre nem tudni semmit arról, hogy ezzel kapcsolatban lesz-e valaha bármiféle változás, azaz a Style örökre megmarad CDMA-exkluzívnak, vagy előbb-utóbb a népszerűbb mobilhálózatot használó régiókba is betörhet.

A RIM egyébként az utóbbi időszakban egyik kulcspiacaként tekint Indiára: a hatalmas népességű ország mobilpiaca jelentős fejlődés előtt áll, a következő három évben 110 százalékos növekedést jósolnak elemzők a piacnak, ami csaknem háromszorosa a globális növekedési átlagnak.

Címkék: gsm style cdma 9670

Ezúttal a facebookos közösségünk számára van egy rövid szolgálati közleményünk: elindult a BerryBlog Facebook-oldalán az első szavazás (jelen esetben nevezzük inkább felmérésnek), mely azt próbálja megtudakolni, hogy ki milyen BlackBerryvel rendelkezik. A későbbiekben a tervek szerint majd lesznek még hasonló felmérések, ha van tippetek, hogy mit érdemes megkérdezni, vagy kifejezetten kíváncsiak vagytok valamire, jelezzétek bármelyik elérhetőségünkön!

A BerryBlog Facebook-oldalát a következő linken találod (vagy a jobb hasábban ott a Facebook-doboz): http://www.facebook.com/berryblog