Nagyjából egy éve Magyarország is csatlakozott az App World országokhoz, ami bizonyos szempontból óriási előrelépést jelentett sok BlackBerry-tulajdnak: végre itthon elérhetővé váltak olyan, hasznos alkalmazások a RIM okostelefonjaihoz, melyekhez korábban csak nehezen lehetett hozzájutni. De azért még nincs itt a tejjel-mézzel folyó Kánaán, vannak még olyan alkalmazások, melyekre hiába vártunk tavaly, pedig más régiókban már elérhetővé váltak. A mi top 5-ös listánk az idén várt appokról a következő:

 bbm_music_logo.jpg

BBM Music: a BlackBerry Messengerhez kapcsolódó zenemegosztó szolgáltatás a platform egyik legegyedibb, legjobb alkalmazása, sehol máshol nincs még egy ilyen megoldás, a BBM Music igazi BlackBerry-unikum. Az idén ősszel megjelent alkalmazás egyelőre csak nyolc országban érhető el, szóval van még merre terjeszkedni - meg most a jogvédőkre sem lehet mutogatni, hiszen az iTunes már ideért, ha az Apple-nek sikerült, a RIM-nek is sikerülhet. Más kérdés, hogy a hazai aktív BBM-felhasználók csekély száma nem biztos, hogy különösen pörgetné a szolgáltatást.

BlackBerry Travel: Aki sokat utazgat szerte-szét a világban, annak mindig jól jöhet egy utazásszervező alkalmazás. Mint például a BlackBerry Travel, mely egy rakás országban hozzáférhető, közük több kelet-európai országgal, nálunk viszont továbbra sem használható valamiféle rejtélyes okból kifolyólag. Reméljük idén ez változni fog, és a BlackBerry Travel is felkerül az itthon is elérhető top alkalmazások listájára.

BlackBerry News: Bizonyára sokan vannak köztetek olyanok, akik a telefonjukat hírolvasásra, hírfogyasztásra is használják. Ennek az egyik legkézenfekvőbb módja a böngésző megnyitása és az internetes híroldalak, rss-ek böngészése. A BlackBerry News tulajdonképpen egy rss-olvasó kliens, mely öntanuló módon ajánl a későbbiekben tartalmakat a felhasználónak. Nem is hangzik olyan bonyolultnak, igaz? Éppen ezért nem értjük, miért nem férhető hozzá ez az app Magyarországon.

Pandora: Képzelj el egy rádióadót, amely kizárólag azokat a zenéket játssza, melyeket szeretsz, és ezt a lehető legegyszerűbben teszi. A Pandoránál elég beíri a kedvenc előadód nevét, vagy egy műfajt, a rendszer automatikusan összeválogat neked egy lejátszási listát több millió zeneszám közül választva. Mivel az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, kevés esélyt látunk rá, hogy rövid időn belül itthon is megjelenhet, de azért reménykedünk.

ZeneCenter: Na végre egy magyar fejlesztésű alkalmazás! A Magyar Telekom égisze alatt készülő ZeneCentert ráadásul már elkezdték fejleszteni BlackBerryre is, már nem kell sokat várni, hogy elérhetővé váljon az App Worldben. A névből talán már kitalálhattátok, hogy ismét egy zenelejátszó appról van szó, ez kicsit máshogy működik, mint a Pandora, vagy a BBM Music, inkább a szintén népszerű last.fm-hez hasonlít, annak a magyar megfelelője.

Ez volt a mi listánk, most lássuk a tiéteket! Milyen alkalmazást töltenétek le szívesen az App Worldből, amit még nem lehet elérni Magyarországon?

süti beállítások módosítása