Nem is olyan régen általánosságban írtunk róla, hogy mi van a RIM tarsolyában idén készülék- és szolgáltatásfronton - akkor a BGR jóvoltából sikerült némi pletykát megosztani veletek, most szintén a blog szellőztetett meg a kanadaiak idei tervei kapcsán néhány konkrétabb információt. Ezt is, mint minden más pletykát nem árt fenntartásokkal kezelni, sok minden változhat még, pláne annak fényében, hogy a hétvége óta új ember irányítja a céget, aki bár állítólag nem akar teljes hátraarcot, de azért ilyenkor mindig benne van a pakliban némi fordulat.

Szóval azt csiripelik a verebek, hogy a következő hónapokban két új Curve-ot jelent majd be a RIM, az egyik a Curve 9220, a másik a 9320 lesz (tök jó lesz, állandóan keverni fogjuk őket), ezekről annyit tudni, hogy az egyikük csak EDGE hálózatokkal lesz majd kompatibilis (ez mondjuk 2012-ben elég merész, de ha jobban meggondoljuk, van létjogosultsága), a másik HSxPA-modemmel jön.

Májusban vagy júniusban jön egy új PlayBook, az elődjénél másfélszer gyorsabb, 1,5 GHz-es processzorral, HSPA+ modemmel és NFC támogatással - a kijelző méretéről egyelőre semmi információ, de feltételezhetően ez is 7 hüvelykes lesz, akárcsak az első PlayBookok.

Javában készül emellett az első BB OS10-es BlackBerry, melyről egyelőre annyit tudni, hogy London kódnéven kerül forgalomba, valószínűleg teljes érintőkijelzős készülék lesz, és szeptemberben kerülhet a boltokba. Még idén decemberben megjelenhet az első QWERTY-touch hibrid OS10-es készülék is, a Bold széria nyomdokaiban lépdelve - már most érzem, hogy ez a telefon kelleni fog nekem.

A QWERTY-touch csúszka, melyet korábban Milan kódnéven ismertünk, a BGR szerint valamikor mégiscsak megjelenik, de ezt a típust várhatóan már csak 2013-ban fogjuk látni. 

Részünkről az új Bolddal és egy új PlayBookkal mi már boldogok leszünk idén, hogy a RIM mire megy velük, azt jó pár hónap után fogjuk csak biztosan látni.

Via BGR.

süti beállítások módosítása