Tegnap megértettem, hogy bármilyen kedves cég is a RIM, a kedvesen mosolygó kanadaiak is éppolyan érzékenyek, mint bárki más, és bizonyára rendkívül rosszul esik nekik a sajtó negatív hozzáállása a céghez, a sok csúnya-csúnya írás, meg elemzés a társaság jövőjével kapcsolatban. Mással legalábbis nehéz lenne indokolni, hogy a vállalat PR-esei tegnap este egy okos trükkel teljesen elszeparálták a sajtó képviselőit a RIM vezetőitől, illetve az igazi partitól. Csak az a kár, hogy a szeparációba mi is belekerültünk. 

A DevConról tudni kell, hogy mint minden rendes konferencia, ez is önfeledt partizással, evéssel és ivással zárul, vagyis azon a napon, amikor még együtt a társaság, rendszerint egy óriási bulit csapnak a szervezők. Így volt ez most is, a konferencia helyszínén tartott DevCon partin volt minden, a karaoke-től kezdve a vicces App Circusig bezárólag. Meg volt egy "press party", vagyis sajtófogadás, ahová mi is hivatalosak voltunk.

Ez nagyjából úgy nézett ki, hogy elszállították az újságírókat (és a gyanútlan bloggereket) egy elegáns hotel elegáns, ámbár töküres termébe, ahol a társaság kvázi két órán keresztül répát rágcsálhatott tartármártással, a létező legpuritánabb körülmények közt. Mindezt tehették úgy a jelenlévők, hogy jobb híján egymással tudtak csak beszélgetni, mivel a RIM-től egy lélek nem volt jelen. Ügyes.

Na de mindegy is, nem ezért jöttünk ide, ma még futunk egy kört a DevConon, beszélünk Alec Saundersszel (tényleg, te mit kérdeznél tőle?), fejlesztőkkel, nézegetünk néhány demót, és kitartóan próbáljuk megtudni, mikor jön a PlayBook OS 2.0


A BerryBlog amszterdami tudósítása a T-Mobile támogatásával jött létre.

Címkék: party press rim devcon

süti beállítások módosítása