A DevConon láttuk, hogy a BlackBerry platform egyáltalán nem áll távol a fejlesztői közösségtől, erre Alec Saunders, a RIM fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke tegnapi twitter-üzenetében erősített rá alaposan. Alec elárulta, a RIM-nél 11 nap alatt több mint 6600 fejlesztő jelentkezett be.

Hogy mindez hány új alkalmazásban testesül meg, azt majd az idő eldönti, mindenesetre ez azért nem rossz jel, halott platformok iránt legalábbis egyáltalán nem jellemző ilyesfajta érdeklődés. Persze most a szkeptikusok jöhetnek azzal, hogy biztos mindenki az ingyen PlayBook miatt jelentkezik (minden új fejlesztő, illetve Android app portoló kap egy 16 GB-os alapmodellt ajándékba a RIM-től), de egyrészt nem Magyarországon vagyunk, másrészt pedig ha egy fejlesztő nem hisz a platformban, akkor abban sem hihet őszintén, hogy az ajándékba kapott eszközt rá tudja sózni bárkire.

Szóval jól alakulnak a dolgok, ne feledjük, hogy mindez ahhoz szükséges, hogy a BlackBerry 10 OS-re kellő mennyiségű program álljon készenlétbe, a tablettel a gyártó kvázi megágyaz az új platformhoz tartozó okostelefonoknak.

Lesznek itt még nagy meglepetések.

süti beállítások módosítása