Összevetve a többi okostelefonnal, a BlackBerryk, a Torchot kivéve, kisebb kijelzővel rendelkeznek. Kis méretükhöz képest viszont felbontásuk, vagyis pixelsűrűségük kifejezetten jó. A Curve 9360, amelyet használok, például 480x360 pixelből épül fel mindössze két és fél hüvelyken. Ez azt jelenti, hogy 246 dpi (dot per inch) a sűrűség. Ez ugyan nem éri el a csúcskategóriájú mobilok sűrűségét, ahol 300 fölé is mehet a mutató, de összevetésképpen ha van egy 22 hüvelykes monitorod 1680x1050-es felbontással, az mindössze 90 dpi.... egy 14 hüvelykes notebook kijelző 1366-as panellel 112 dpi. A Bold 9900 ennél is durvább, 287 dpi.

Ahova ki akarok lyukadni, hogy az új BlackBerryk kijelzője tűéles képet ad, és rendkívül apró részleteket képes megjeleníteni. Többek közt ez lehetővé teszi, hogy kisebb betűméreteket is hibátlanul jelenítsen meg, vagyis minőségromlás, recésedés, homályosodás nélkül.

Éppen ezért nyugodtan játsszunk a telefonunk betűméretével és betűtípusával. Én a gyári 8-as betűtípust 7-es Arialre cseréltem a 9360-amon, így ugyanis több szöveges információt látok egy képernyőn, és sok helyen a navigálás is átláthatóbb, gyorsabb, különösen a kapcsolatok kezelésénél (ahol a mobilhálózatot, wifit, bluetooth-t kapcsolgatjuk). Ezzel most 5 teljes üzenetet látok a feedben a korábbi néggyel szemben. Ha 6-osra állítom, majdnem teljesen hat üzenetet, de ez már nekem kissé kényelmetlenül apró, a 7-es betűméret jobban bevált. Ez a változás sok helyen felbukkan, úgy látom, a BBM kliensben feltétlenül, de a Facebook és a Gtalk is részben átveszi.

A böngésző függetlenül dolgozik, de ott is a gyári 16-osról vegyük le nyugodtan 12-re, és máris nagyobb rálátásunk van a mobil weblapokra.

A készülék betűméretét az Options - Display - Screen Display menü alatt érhetjük el, míg a böngészőéhez indítsuk előbb el, majd a BB gombbal ott is megtaláljuk a beállítások menüpontot.

süti beállítások módosítása