Tegye fel a kezét, aki már hallott a Viberről! Oké, letehetitek, most azt tegye fel a kezét, aki hallott már a Skype-ról! Na ez legalább tízes szorzó az utóbbi javára, pedig a Skype-ból egy darabig biztos nem kap a BlackBerry-tábor (talán OS 10-re, vagy PlayBookra kiadják, de sok reményt ne fűzzünk hozzá), a teljesen hasonló célt szolgáló Viber viszont hamarosan megérkezik a platformra - már ha lehet hinni a fejlesztők ígéretének.

Szóval a Viber egy ingyenes internetes hívásokra használható VoIP-rendszer, mely saját telefonszámon keresztül teszi elérhetővé a felhasználót, ráadásul a Skype-pal ellentétben beépül a meglévő névjegyzékbe, pontosabban a névjegyzékben található kontaktjainkat is hívhatjuk vele. A program ráadásul keresztplatformos, az Android és iOS-verzió már elérhető, szóval elég sok ismerősünket elérhetjük rajta keresztül - olcsóbban a mobilszolgáltatók percdíjainál.

A Viber támogatási oldalán február 16-án frissült információk szerint a program BlakcBerrykre optimalizált változata a tesztelés "végső fázisában" van, bármit is jelentsen ez. Reméljük nem tart már sokáig a tesztelés.

Kösz a tippért Slashnek!

Címkék: voip skype viber
süti beállítások módosítása