Nem igazán értjük, hogyan nem került be eddig az egyik legnépszerűbb mobilos alternatív böngészőnek tartott Opera Mini az App World választékába, mindenesetre bármilyen akadály is állt a dolog útjába, mostantól elhárult. Kedden ugyanis az Android Market, az App Store és más mobilos piacterek után immár a RIM alkalamzás-áruházában is elérhető a browser.

Bár a magam részéről szeretem kedvelem a norvég srácokat, az Opera Mininek valójában a világon semmi értelme nincs BlackBerry-platformon, feltéve, hogy valaki valamelyik újabb modellel rendelkezik és van BlackBerry-előfizetése is. A böngésző valójában nem is böngésző, csak egy megjelenítőablak, mely az Opera szerverein előre összerakott weboldal képét rajzolja ki. Mivel az adatok tömörítve közlekednek a szerver és a kliens közt, ezért az adatmennyiséggel is takarékoskodik a program.

És éppen ezen a ponton válik tulajdonképpen értelmetlenné az egész, a BlackBerryk böngészője ugyanis nagyjából ugyanezt tudja, csak jobban és hatékonyabban - tegyük hozzá, OS6-tól felfelé. OS 7 esetében pedig aztán végképp még jobban. Ettől függetlenül azok nagy hasznát vehetik az alkalmazásnak, akik nem rendelkeznek BlackBerry-előfizetéssel, illetve szűkre szabott korlátokkal rendelkező mobilnet-csomaggal rendelkeznek.

Az Opera Mini 6.5.2-es verziója elérhető az App World storefrontból, illetve az alábbi QR-kód beszkennelésével a mobilos kliensen keresztül.

süti beállítások módosítása