Már csak pár nap, és elrajtol az idei Formula 1-es szezon, annyi világbajnokkal, amennyi eddig még soha nem volt egy idényben. A száguldás szerelmeseit most nagyjából kéthetente nem lehet majd levakarni a tévéről, vagy ha mégis így alakul, jó, ha ott van a zsebükben egy BlackBerry, amivel nyomon követhetik a pályán zajló eseményeket.

Az idei F1-es alkalmazás a meglehetősen beszédes F1 2012 Timing App CP névre hallgat, és a legjobbkor, egy héttel a szezon első versenyének rajtja előtt jelent meg az App Worldben. Az eddigi verziókhoz képest ez a változat egy sor érdekes újdonságot tartogat, így az élő közvetítés mellett kiválóan használható live timing mellett minden korábbinál teljesebb adatbázis áll a rajongók rendelkezésére, emellett - és ez kétségkívül a legászabb az egészben - az alkalmazás valós időben képes megjeleníteni a pilóták helyzetét a pályán.

Aki kedvet kapott az F1 2012 Timing App CP letöltésére, megtalálja a programot az App World storefrontban, valamint az alábbi QR-kód beszkennelésével letöltheti a telefonjára telepített klienssel is. A program talán egyetlen szépséghibája, hogy a tavalyival ellentétben nem ingyenes, sőt, meglehetősen komoly összeget (14,75 eurót) kell érte fizetni.

De aki az F1-et szereti, az úgyis tudja, hogy ez egy drága sport, nem?...

süti beállítások módosítása