Ma délelőtt egy egyedi gyártású BlackBerryt mutattunk meg nektek, délutánra pedig itt egy szintén egyedi gyártású holmi, amiből csupán néhány darab készült: A speciális, alumíniumból mart PlayBook állványzatot Iguana, a PlayBookBlog egyik szerzője tervezte meg és készítette el, miután elege lett abból, hogy az asztalra rakott tablet kijelzőjén tükröződik a mennyezeti lámpa fénye.

A masszív állványzatból egy első szériás darabot hozzánk is eljuttatott a készítője - ezúton is köszönet érte -, úgyhogy gyorsan ki is próbáltuk, tényleg kényelmesebbé teszi-e az asztali tablet-használatot. 

A könnyű (a patikamérleg szerint pontosan 106 grammos) állványzat méretezése hajszálpontos, a négy műanyag bak stabilan tartja a tabletet, akár úgy, hogy az állványzat a az oldalsó derékszögű háromszögek hosszabbik, akár rövidebbik befogója mentén áll elhelyezve az asztalon.

Az egyedi gyártású PlayBook állványzat talán egyetlen hátránya, hogy elég nehézkes szétszedni (viszont nem kell hozzá vasfűrész), így kicsit nehezen mobilizálható, de egyébként aki asztalnál használja a tabletjét, annak remek segítség lehet egy ilyen eszköz.

A PlayBook tulajoknak jó hír, hogy bár mindössze pár darab készült az állványzatból, a tervező-kivitelező kettőt kisorsol a PlayBookBlog olvasói közt, illetve ígérete szerint a napokban a tervrajzokat is közzéteszi, így aki késztetést érez, valamint jó kapcsolatai vannak alumínium-megmunkáló körökben, akár magának is csináltathat egy ilyen szerkezetet. 

A sorsolás részletei kapcsán figyeljétek a PlayBookBlogot!

süti beállítások módosítása