A RIM-nél jól láthatóan nem csak a felsőkategóriás BlackBerry 10-es készülékekre tesznek fel mindent, hanem igyekeznek olyan modellekkel is jelentkezni, melyek olcsóbban, ennélfogva nagyobb mennyiségben adhatók el a világ olyan tájain, ahol ma még csak a legfelsőbb társadalmi réteg engedhet meg magának komolyabb okostelefont.

A BlackBerry Curve család két új tagjáról, a 9220-ról és a 9320-ról van szó, utóbbi létezésére és megjelenésére egyre több a bizonyíték. Most éppen itt van az angol T-Mobile értesítője a hamarosan kapható készülékekről - de várjunk csak! Angliában aztán mégis mi szükség van ezekre az olcsó modellekre? A kérdésre a tinik fognak válaszolni, akik alig várják már a dedikált BBM-gombbal ellátott újdonságokat.

A 9320 egyébként hozzánk is megérkezik hamarosan, jó hír, hogy a papíron meglehetősen gyengén festő paraméterek (2,44 hüvelykes, 320x240 pixeles kijelző, 3,2 megapixeles kamera, 512 MB RAM) ellenére az újdonság egészen más minőségi szintet képvisel, mint akár a 8520-as vagy 9300-as modell. Ja és lesz benne FM-rádió is, ami az előbbi két modellből hiányzik - lehet rajta hallgatni a Bartókot.

Az angol megjelenés tehát májusra datálható, bár egyelőre hivatalosan még egyik modellt sem jelentette be a RIM. Itthon sem kell majd rájuk sokkal tovább várni, hamarosan talán mi is megkaparintunk egyet, hogy bemutathassuk nektek.

A telefon kistesója, a 3G-s kapcsolat nélkül érkező BlackBerry 9220 (képet lásd fent) pedig holnap kerül forgalomba Indiában, többféle színben, padlóra nyomott áron. 

süti beállítások módosítása