Hogy repül az idő, csak egy éve jelent meg, de olyan, mintha sokkal régebben velünk lenne a PlayBook, a RIM első tablete. Nem mondanám, hogy könnyű gyermekkora volt a készüléknek, kapott hideget, meleget, most pedig nemsokára egy kistesót is fog kapni maga mellé. 

A RIM-nek tehát a kezdeti nehézségek és az eleinte totálisan elhibázott marketing ellenére esze ágában sincs lemondani a PlayBook termékvonalról, annál is inkább, mivel a tablet már azt az operációs rendszert (pontosabban annak elődjét) hordozza a flashmemóriáján, mely az új generációs BlackBerrykre is felkerül idén év végén. 

A PlayBook éppen ezért felfogható akár egy bétateszter-eszköznek is, emellett persze azért ne feledjük, hogy számos olyan hasznos funkciót sikerült beleépíteni, amit a mai napig nem találni meg egyik rivális megoldásban sem. Az egyik ilyen funkció a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, ez a BlackBerry Bridge, melyet minden nap előszeretettel használok, és amivel már sikerült ámulatba ejtenem néhány laikus(abb) felhasználót.

A PlayBook rendszerszoftverének fejlesztése részben a fentiek miatt egy év múlva sem állt le, hiszen éppen a héten érkezett meg a legújabb, 2.0.1-es rendszerfrissítés a tablethez, amire szükség is volt a finoman szólva nem túl tökéletes 2.0-s verzió után. Összességében áttekintve a PlayBook ma kis túlzással egy egészen más, jóval nagyobb tudású eszköz, mint volt a megjelenésekor. Persze ennek azok most biztos nem örülnek annyira, akik elsők közt rohantak megvenni.

A RIM első tabletje a kütyük gyorsan változó világában egyéves korával már szinte aggastyánnak számít, ezzel szemben míg néhány gyártó pár hónap után magára hagyja a hasonló termékét, termékeit, addig ez a PlayBookkal láthatóan nem történt meg. Az új, hamarosan érkező 3G-s modellel várhatóan még tovább tolódik ki a termékciklus, a PlayBook tehát - különösen egy BlackBerry mellé - meglepően értéktartó beruházásnak számít a mai napig. Kár, hogy itthon hivatalosan soha nem került forgalomba...

Boldog születésnapot, PlayBook!

süti beállítások módosítása