A tegnap véget ért BlackBerry Worlddel egy időben tartotta a RIM a kifejezetten fejlesztői partnereknek szánt BlackBerry 10 Jam előadássorozatot, melynek célja, hogy a programozóknak bemutassa az új platformban rejlő lehetőségeket. A demók során minden esetben azt a prototípus-eszközt használták, mint amit egyébként a RIM kiosztott a BlackBerry Jam résztvevőinek, emellett az ingyenesen elérhető fejlesztői eszközökkel, illetve interfész-kittel készült minden bemutatott app.

Talán már említettük korábban, ezt az interfész-kitet Cascadesnek hívják, és egy svéd cég fejlesztői készítették, akik idestova másfél éve RIM-alkalmazottak, hiszen a kanadaiak tokkal-vonóval felvásárolták a vállalatot. Egy szó mint száz, a Cascades egy nagyon látványos, intuitív és friss interfész egyszerű implementációját teszi lehetővé az alkalmazásfejlesztőknek.

A fenti példa az Xtreme Labs Accuweather nevű időjós-alkalmazásával szemlélteti a BlackBerry 10-re írt appok vizuális megjelenését, illetve főbb menüfunkcióit, viselkedését.

A második videó pedig a Cascades képességeit mutatja be kicsit nagyobb általánosságban, többek közt annak a fényképalbum-alkalmazásnak a segítségével, melynek egy későbbi verziója várhatóan gyárilag ott lesz minden BlackBerry 10-alapú okostelefonon.

Ne feledjétek, hogy ezek a demók még mind kezdetleges kódot futtatnak egy kezdetleges eszközön, de ha ilyen egy alfaverziós felület, akkor belegondolni sem merünk, mennyire durva lesz végül a kész termék. Nektek is tetszik?

süti beállítások módosítása