A BlackBerrykhez gyárilag csomagolt, vagy külön tartozékként megvásárolható bőrtokoknak, műanyag tokoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy egy beépített mágnescsíknak köszönhetően a telefon képes érzékelni, hogy a tokban van. Erről az egyedülálló és hasznos már írtunk korábban, most viszont úgy tűnik, ezt továbbfejlesztené a RIM.

A kanadaiak nemrég kaptak szabadalmi jóváhagyást egy olyan telefontokhoz, mely képes menet közben tölteni, de legalábbis árammal ellátni a készüléket, egy beépített, felxibilis akkumulátornak köszönhetően. A beépített akku teljesítménye nyilván nem lenne alkalmas a gyorstöltésre, de arra jó lehet, hogy a BlackBerry akkor egyáltalán, vagy az átlagnál jóval kisebb mértékben merüljön, ha a tokban van.

Hogy aztán ebből az egészből mikor lesz kereskedelmi termék, arról egyelőre nem szól a fáma, mindenesetre a koncepció érdekes, és a mai BlackBerryk akkumulátoros üzemidejét tekintve hasznos is lehet a jövőben... 

Feltéve, hogy addigra nem érkeznek meg az üzemanyagcellás akkumulátorok, melyek egy bizonyos típusára szintén szabadalmi kérvényt nyújtott be a RIM nemrég.