Ha már az előző posztnál szóba került az LTE, mint a jövő mobiltechnológiája, érdemes pár másodpercre megállni és elmerengeni azon, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a RIM nemhogy az újat, de még a jelen mobiltechnológiáját sem vezette be a PlayBook termékvonalba, noha erre korábban több jel is utalt. Ha emlékeztek, legutóbb éppen arról volt szó, hogy talán áprilisra jön egy új tablet a cégtől, amiben már lesz mobilnet-modem, de aztán hipp-hopp elrepült az április, meg aztán a május is, új PlayBooknak pedig nyoma sincs.

Azért nincs veszve semmi, hiszen már javában folyik a PlayBook OS 2.1 bétatesztje, ami egyrészt azt jelenti, hogy a több mint egy évvel ezelőtt kiadott első változatokkal is törődik a RIM, másrészt meg talán pont ennek az OS-nek a startja kell ahhoz, hogy az új hardver elstartolhasson. Bár ez általában fordítva szokott történni, láttunk már hasonlót, például az újabb iPadeknél és iPhone-oknál is rendre érkezik új iOS is, szóval van a dologban ráció.

playbook3g.jpg

Ettől függetlenül érdemes leszögezni, hogy bár a technikai részletek korábban kiszivárogtak (lásd fenti dia), a RIM semmiféle új PlayBookot nem ígért - nem úgy, mint tavaly, amikor már az első tablet-széria bejelentésekor szó volt róla, hogy még a nyáron (figyelem, 2011. nyaráról beszélünk!) meglesznek a 4G-s változatok. 

Ami azt illeti, simán előfordulhat, hogy a RIM-nél most nagyjából mindenkinek kisebb gondja is nagyobb annál, mi lesz az új PlayBook termékcsaláddal, még azt is el tudjuk képzelni, hogy várnak a BB10 megjelenéséig az új termékekkel, a cég valószínűleg ezzel sem veszítene sokat.

Na és hogy gondolod te? Kell egyáltalán a RIM-nek tablet? Újra kell éleszteni a PlayBookot? 

Címkék: playbook tablet lte 4g
süti beállítások módosítása