A korábbi DevConokon, illetve a BlackBerry Worldön és a BlackBerry Jam konferenciákon Alec Saunders, a RIM fejlesztői kapcsolatokért felelős vezetőjének egyik kedvenc vesszőparipája volt, hogy a BlackBerry platformon milyen jól keresnek a fejlesztők. Akkor még csak a cég saját statisztikái alapján állította ezt Alec, most már viszont egy független elemzés is alátámasztja a szavait.

app_revenue.png

A Vision Mobile által készített tanulmány szerint a legnagyobb átlagos havi jövedelem egy vagy több app után BlackBerry platformon folyik be a fejlesztőknek, akik átlagosan 3853 dollárt keresnek havonta alkalmazásaikkal. Az Apple iOS platformján ugyanez a szám 3693 dollár, az Androidnál pedig 2735 dollár. Mindez két dolgot jelenthet: egyrészt BlackBerryre drágábbak az alkalmazások, mint más platformokra (bizonyos, keresztplatformos appoknál, mint pl. az Angry Birdsnél ez egyébként így is van), másrészt nagyobb is a vásárlóerő a BlackBerry-tulajok körében. Fontos, hogy ebben a statisztikában csupán az alkalmazások 95 százaléka foglaltatik benne, hiszen az igazi húzócímek nagyon eltorzíthatnák a számokat.

Ezzel együtt az is látszik, hogy a BlackBerry-fejlesztők picit több mint fele havonta 500 dollárt, vagy kevesebbet keres csak, míg Android és iOS platformokon jobb ez az arány (44 és 34 százalék), Windows Phone-on pedig rosszabb (67 százalék). A felmérést végző cég szerint számos Android-fejlesztő BlackBerryre is készít párhuzamosan alkalmazásokat, mivel ott sok esetben könnyen és egyszerűen lehet bevételhez jutni. A Vision Mobile minden bizonnyal az androidos appok könnyű PlayBookos portolására utalt ezzel, ami egy fejlesztő számára tényleg a jelenlegi legegyszerűbb módja az elérés növelésének.

süti beállítások módosítása