The waiting is the hardest part, vagyis a várakozás a legnehezebb - énekli a Tom Petty and the Heartbreakers, és milyen igaz ez, lassan minden idegszálunkat felőrli az a várakozás, ami a BlackBerry 10 operációs rendszerre épülő első okostelefonok bejelentéséig, megjelenéséig telik. A zeneszámot egyébként - talán éppen öniróniából - a RIM is előszeretettel játssza be a Jam konferenciákon, miközben Alec Saunders nagyokat kacsint a háttérben a közönségre - háh, gyerekek, én már tudom, amit ti még nem, és ez bizony fuckin' good lesz.

blackberry10_ln.jpg

Most talán egy picit mi is betekinthetünk Alec kártyáiba, amit eddig féltve rejtegetett előlünk, legalábbis az N4BB most éppen egy belső dokumentumból származó diát közölt, melyen a titokzatos "BlackBerry 10 L-series" és "BlackBerry 10 N-series" telefonok még titokzatosabb, sematikus ábrája található, néhány specifikációval, technikai részlettel megtűzdelve.

A BlackBerry L-series kapcsán nem nehéz kitalálni, hogy a Londonról lehet szó, a telefon majdnem pont úgy néz majd ki, mint a Dev Alpha, 1280x768 pixeles kijelzője lesz, 356 ppi-s pixelsűrűséggel. A BlackBerry N-series (Nevada) pedig az új Bold, tessék megkapaszkodni, 720x720 pixeles felbontású kijelzővel, 330 ppi-s pixelsűrűséggel (akik jók matekból, esetleg kiszámolhatják, mekkora lesz a kijelző képátlója). És ami igazán nagyon menő, hogy a panel OLED-technológiával készül majd (legalábbis a csúcsmodelleknél, lehetnek olcsóbb változatok is, OLED nélkül), vagyis olyan penge lesz a képe a telefonnak, mint a borotva!

Bárki aki hallja, akarok egy ilyen telefont!!!

Via N4BB.

süti beállítások módosítása