A BlackBerry 10 teljesen megújult kezelőfelületét az alapoktól újragyúrják egy olyan csapat segítségével, akik a felületdizájn minden csínját-bínját ismerik. A TAT által fejlesztett Cascades révén a megosztás is egészen egyedi módon lesz megoldva, ami nem csak látványos, de intuitív módon igazodik a felhasználói szokásokhoz is. 

Biztos, hogy az N4BB informátorait egyszer nagyon seggbe fogják még rúgni, addig is a fiúk rendületlenül szállítják az újabbnál újabb kiszivárgott infókat a készülő BlackBerry 10-ről, ami nekünk persze nagyon jó, a RIM-nek talán kevésbé, hiszen a szorgos ázsiai gyártók annyi idő alatt lekoppintanak bármit, míg egy kávéscsésze földet ér az asztal sarkáról leborulva és máris oda a versenyelőny.

shareui_1.jpg

Ennyi kis kitérő után ismerkedjetek meg a Share UI nevű felülettel, azon belül a képmegosztási funkcióval facebook használata esetén. Látható, hogy a megosztás során több olyan paramétert is meg lehet majd adni, ami jelenleg nemhogy BlackBerryn, de más platformon sem nagyon fedezhető fel, de szerencsére aki nem akar mindig minden agyonparaméterezni, annak nem is kell használnia minden menüt, a kevésbé használt funkciókat egyszerűen el lehet majd rejteni, hogy ne zavarjanak, ne foglalják feleslegesen a helyet.

shareui_2.jpg

A képek egyelőre mindent nem árulnak el, de hát akkor miről írnánk hónapokig, ha már mindent most megtudnánk az új rendszerről? Annyi bizonyos, hogy a BB10 központi eleme lesz a minél egyszerűbb és élményszerűbb tartalommegosztás, amire szerintem eddig senki nem tudott igazán használható aggregált, több szolgáltatást magába integráló megoldást kínálni. Na majd januárban...

Via N4BB.

süti beállítások módosítása