A BlackBerry 9320 éppúgy QWERTY-s telefon, mint a legtöbb készülék a kínálatban, és azt kell mondjuk, az árát meghazudtolóan jól használható gombsorral lett ellátva!

Többször megállapítottuk már itt a BerryBlogon, hogy a legjobb QWERTY-billentyűzet a BlackBerry 9900-on van, az olcsóbb, Curve-széria általában másfajta, de azért ugyanúgy kézreálló billentyűzetet kap. A 9320 esetében a telefon lényegében megörökölte a 8520 óta létező klaviatúra-formátumot, de meglepetésre a legolcsóbb Curve billentyűzete tapasztalataink szerint jobb, mint a drágább 9360-as modellnél.

9320_3.jpg

Kezdjük azzal, hogy a gombok nyomáspontja nagyon el lett találva, nem kell erőlködni, nem áll fenn a veszély, hogy gépelés közben a nagy igyekezetben nem nyomunk meg rendesen egy gombot, ezért kimaradnak egyes betűk a szavakból. A gombok emellett határozott visszajelzést is adnak, ha lenyomjuk őket, szóval a QWERTY-gombsorra nem lehet egy szavunk sem.

A 9900 után a kisebb gombokat és felületet persze szokni kell, nagyobb kezű embereknek talán kevéssé kézreálló a 9320 (és az összes többi Curve) klaviatúrája, de ez engem személy szerint nem nagyon akadályozott a gyors és pontos gépelésben. A BlackBerry 9320 tehát ezen a téren sem hoz szégyent a márkára.

Címkék: teszt curve 9320
süti beállítások módosítása