Tegnap, az új PlayBook bejelentésével egy időben frissült a RIM tabletjének operációs rendszere, egész pontosan a 2.0.1.668-as verzióra. Átmeneti frissítésről van szó, vagyis komoly újdonságra ne számítsunk, inkább csak apróbb javítások vannak a motorháztető alatt.

pb_os201668.jpg

A RIM nem túl bőbeszédű a frissítést illetően, így nem tudni, pontosan mik is lennének ezek a javítások, de a CrackBerry felhasználói többek közt gyorsabb programindításról és gyorsabb böngészőről számolnak be, meg állítólag jobb lett a Wi-Fi kapcsolat is.

Egyébként a frissítés több mint 300 megabájtos méretű volt nálunk, ami már csak azért is különös, mert a RIM korábban azt mondta, hogy a 2.0-s OS-ektől kezdődően csak a feltétlenül szükséges frissítőcsomagok töltődnek le a rendszerre, vagyis nem cseréli le a frissítés a teljes operációs rendszert -- hasonlóan a windowsos frissítésekhez. A jelek szerint erre még kicsit várni kell.

Mint ahogy a 2.1-es update-re is, ami többek közt új Android App Playert és megújult e-mail és naptárklienst tartalmaz, na meg elvileg Wi-Fi alapú Bridge-dzset. Azért örüljünk ennek a kis előrelépésnek is, egy másfél éves hardvernél ez is nagy szám.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

Címkék: os upgrade playbook