Van az úgy, hogy a legjobb szándék és a gondos tesztelés ellenére benne marad egy-két súlyos hiba vagy sebezhetőség egy frissen kiadott szoftverben, legyen szó akár böngészőről, különféle szoftverkomponensekről vagy akár egy egész operációs rendszerről. Sajnos most a legújabb PlayBook OS-nél csúszott be egy malőr, ami miatt a múlt héten megjelent frissítést el is távolította a RIM a eltöltőszerverekről.

A 2.0.1.668-as verziót viselő frissítésre egyébként kizárólag egy kritikus szoftverkomponens, az Adobe Flash Player frissítése miatt volt szükség, az új szoftvert azonban pontosan meg nem határozott okok miatt visszavonta a RIM. Aki már frissített, mert például olyan verziófetisiszta, mint mi, vagy mert csak időben kapta el a frissítési figyelmeztetést, annak egyelőre semmi teendője nincs, jön majd hamarosan egy újabb frissítést (talán ez már a várva-várt 2.1-es verzió lesz), ami a frissítés frissítését javítja.

Tanulság: Nem kell mindig azonnal frissíteni (akkor sem, ha megírjuk azonnal), meg az Adobe Flash egy rakás kódhulladék. Nem csoda, hogy Jobs ki akarta dobni.


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

süti beállítások módosítása