Most már gyakorlatilag minden héten jön valami pletyka a RIM jövőre vonatkozó stratégiájával kapcsolatban. Meg persze ilyenkor minden nyilatkozatot értelmeznek ezerféleképpen, múlt héten például még Thorsten Heins általunk is idézett mondataiból szűrte azt le néhány internetes újság, hogy a BlackBerry 10 operációs rendszert más gyártó is telepítheti majd a telefonjaira, vagyis az ökoszisztémát licenceli a RIM.

Ez a lehetőség most sincs lefutva, illetve állítólag még most sem végeztek a kanadaiak által felbérelt tanácsadócégek a lehetőségek felvázolásával, illetve ha végeztek is, nem született még döntés a javaslatuk alapján. Az elemzők ettől függetlenül spekulálgatnak ezt-azt, ami tekintve hogy kábé pont ez a dolguk bocsánatos bűn. Így a Globe and Mail a héten a Jeffries egy elemzője, Peter Misek döntött úgy, hogy meg kell osztania cége elképzelését a nagyvilággal.

A Jeffries-nél úgy látják, a RIM számára logikus döntés lenne, ha a BlackBerry 10 megjelenéséig nem jelentenének be semmiféle licencmegállapodást, vagyis életképesnek tűnik -- legalábbis Misekék szerint -- egy olyan variáció, hogy a kanadai gyártó először piacra dobja saját BB10-es készülékeit, majd ezt követően adja át a rendszert - valamiféle megállapodás, vagy akár felvásárlás útján más cégeknek.

Az elsődleges aspiráns ezen a téren továbbra is a Samsung, mely jelenleg éppen azon fáradozik, hogy az Apple mellett mellett az androidos gyártók orra alá is borsot törjön és ami azt illeti ez elég jól is megy neki. A Samsung számára azonban egyedül az Android számít sikerplatformnak, még a saját fejlesztésű Bada sem hozott igazi áttörést, ez a rendszer viszont nem biztos, hogy az élet minden területén kielégíti a felhasználók igényeit.

Így vagy úgy, most már jó lenne pontot tenni erre a kérdésre, úgyhogy gyorsan tessék most már piacra dobni a BlackBerry 10-alapú készülékeket, aztán leginkább ne licencelje senki, pláne ne a Samsung, de ez már a BerryBlog privát véleménye, kéretik nem megkövezni érte.

Amúgy időközben a Samsung cáfolta is, hogy érdekelné akár a RIM, akár a BlackBerry 10. Itt már senkinek nem lehet hinni?


Mutasd meg, mekkora rajongó vagy, küldj be pályaművet a BerryBlog rajongói pályázatára! Főnyeremény egy BlackBerry 9900, részletek az alábbi posztban.

süti beállítások módosítása