A BlackBerry Messenger máig a RIM egyik titkos fegyvere, fontos megkülönböztető ereje, és bár lehet azt vitatni, hogy a platformhoz kötöttség jó-e a szolgáltatásnak, vagy sem, az előbbiből kifolyólag el kell ismerni, hogy egy olyan szolgáltatásról van szó, melyet semelyik másik márka nem kínál ebben a formában az ügyfeleknek. Egy a Seeking Alpha-n megjelent cikk egy minden GSM-készülékkel elérhető és kompatibilis (fogjuk rá) üzenetküldő funkcióval, az SMS-sel hasonlítja össze a BBM-et.

bbm.jpg

A cikk a fejlődő országokra koncentrálva próbálja többek közt kiszámolni, hogy az SMS-ek ára hogyan viszonyul a BBM-üzenetek árához, és nem túl meglepő módon arra a következtetésre jut, hogy aki igazán sokat szövegel, az sokkal jobban járhat egy BlackBerryvel -- feltéve, hogy az ismerősei éppúgy BlackBerryt hordanak.

Most pedig jöjjön a matek! Az afrikai, latin-amerikai régióban a korlátlan BBM-használatot is magában foglaló BIS előfizetések havi díja 8 dollár, egy SMS-ért pedig átlagosan 20 centet kell fizetni ezekben az országokban, ami azt jelenti, hogy 40 SMS árából megvan a BIS előfizetés díja, korlátlan mennyiségű szöveges üzenettel. Vagy húzzunk meg egy eléggé magas lélektani határt, mondjuk a tízezret.

A fentiek alapján azt hiszem senkinek nem kell tovább részletezni, miért számít olyan borzasztó sokat még mindig a RIM-nek a BBM, mint megkülönböztető erő. És ez csak a BIS egyik integrált funkciója a sok közül.

Via Seeking Alpha.

Címkék: sms bbm
süti beállítások módosítása