A geek blogok (elvileg a BerryBlog is az, de ne mondjátok el senkinek), meg a tech sajtó számára csak a csillió magos processzorral és majd hathüvelyke kijelzővel ellátott okostelelefonok számítanak jottányit is, addig azért szerencsére az átlag okostelefon-vásárló nem csak ezek közül választ magának, az átlagember többnyire beéri szerényebb képességű mobilokkal, vagy azért, mert arra van csak pénze, vagy azért, mert nincs szüksége a csúcsmobilok által nyújtott szolgáltatásokra.

9320_angled.jpgKitűnő példa erre a BlackBerry-termékcsalád új belépőszintű tagja, a BlackBerry 9320, mely az Egyesült Királyságban jelenleg az okostelefon-eladási toplistán a hatodik helyen áll, augusztus óta 8 helyet előrelépve. Mondjuk tény, hogy nem mérik drágán, a szigetországban havi 13 angol fontos tarifával már ingyen elvihető a készülék.

Hogy, hogy nem a magyar T-Mobile is éppen ezt a telefont akciózza és itt is elvihető a telefon nulla forintért, igaz csak jóval drágább tarifa mellé. Mielőtt még valaki elkezdené rázni az öklét, hogy minket magyarokat hogy meglopnak itt a multik, azért szeretnénk jelezni, hogy a szolgáltatásárakat több okból sem érdemes összehasonlítani az angol árakkal (adózás, egyéb megélhetési költségek, méretgazdaságosság stb). 

Az angoloknál egyébként az Android vezet, egyértelműen a gazdag alkalmazásválaszték miatt, de a felmérések szerint ha közösségi aktivitás és üzenetküldés kerül szóba, azonnal a BlackBerryt emlegeti mindenki, többek közt azért, mert gyakorlatilag ez maradt az egyetlen olyan okostelefon-márka a piacon, mely széles választékban kínál QWERTY-s modelleket.

süti beállítások módosítása